вівторок, 20 серпня 2024 03:58

Моді погодився передавати "послання" між Зеленським та Путіним - ЗМІ

Моді погодився передавати "послання" між Зеленським та  Путіним - ЗМІ
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну з офіційним візитом 23 серпня. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відмовився бути посередником між Україною та Росією у питанні про закінчення війни.

Однак він погодився передавати "послання" між президентом Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним, пише Bloomberg.

Журналісти нагадали, що індійські офіційні особи закликали до "діалогу та дипломатії", щоб покласти край війні, яку розпочала Росія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський переговорив з прем'єром Індії: до чого закликав

"За словами людей, знайомих із цим питанням, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує відвідати Київ у п'ятницю у спробі збалансувати відносини з Вашингтоном та Москвою, але виключив роль посередника у припиненні війни Росії в Україні. Проте південноазіатська країна погодилася передавати повідомлення між президентом Росії Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським", – йдеться у матеріалі.

ЗМІ припустило, що небажання Моді стати посередником у припиненні війни частково пояснюється залежністю Індії від РФ щодо дешевої нафти та зброї. Нью-Делі утримався від критики Москви за вторгнення, яке триває вже третій рік, і збільшив закупівлю російської нафти до рекордних рівнів.

Перед тим, як приїхати в Україну, Моді також відвідає Польщу, що стане першим візитом індійського лідера за понад чотири десятиліття.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну з офіційним візитом 23 серпня, у День Державного прапора України.

Це перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до нашої держави.

Зараз ви читаєте новину «Моді погодився передавати "послання" між Зеленським та Путіним - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі