середа, 11 березня 2020 10:16

Міністерка охорони здоров'я захворіла на коронавірус

Міністерка охорони здоров'я захворіла на коронавірус
У міністерки охорони здоров'я Великої Британії Надін Дорріс виявили вірус. Фото: slovoidilo.ua

Міністр охорони здоров'я та депутатка-консерватор Великої Британії Надін Дорріс заразилася коронавірусом.

За її словами, вона вжила всіх рекомендованих запобіжних заходів, після того як дізналася про зараження, і самоізолювалася вдома. Жінка стала першим членом парламенту Британії, який захворів, передає BBC.

Зараз органи охорони здоров'я відстежують людей, з якими вона контактувала. Політик турбується про свою 84-річну матір, яка залишилася з нею і почала кашляти у вівторок. Також невідомо, скільки зустрічей Дорріс відвідала в Вестмінстері або у своєму виборчому окрузі за останні дні. Перші симптоми захворювання з'явилися у неї в четвер минулого тижня. У той день вона відвідала захід на Даунінг-стріт, організований прем'єр-міністром. З п'ятниці перебувала на самоізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки втратила економіка через коронавірус

Тепер усі міністри охорони здоров'я, включаючи керівника відомства Метта Хенкока, повинні пройти тест на вірус разом з іншими посадовими особами, які контактували з Дорріс. У британській системі в кожному міністерстві кілька міністрів, Дорріс відповідає за безпеку пацієнтів, запобігання самогубствам та психічне здоров'я.

У Британії вже 6 людей померли від коронавірусу, всього зафіксували 382 випадки захворювання.

Тим часом кількість жертв коронавірусу у Франції зросла. Керівник Головного управління охорони здоров'я Жером Саломон повідомив у вівторок, що від коронавірусу нового типу у Франції померли 33 людини. 23 людини - це люди, вік яких понад 75 років. У цілому на вечір вівторка у Франції зафіксовано 1784 випадки зараження коронавірусом. 98% хворих у Франції одужують.

Зараз ви читаєте новину «Міністерка охорони здоров'я захворіла на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі