середа, 20 вересня 2017 09:20

Міністр оборони Польщі: Росіяни можуть застосувати ядерну зброю

Міністр оборони Польщі: Росіяни можуть застосувати ядерну зброю
Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич назвав російсько-білоруські навчання "Захід-2017" наймасштабнішими і найагресивнішими за 30 років. Фото: wyborcza.pl

Російсько-білоруські навчання "Захід-2017" ймовірно продовжаться і після 20 вересня. На них можуть відпрацьовувати застосування ядерної зброї.

Таку думку на телеканалі TVP Info висловив міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич.

"Навчання можуть продовжитися і після 20 вересня, коли офіційно мають бути завершені. Вони можуть продовжуватись з використанням ядерної зброї, яку не включили до програми", – заявив міністр оборони Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Литви Грібаускайте: Росія шантажує та залякує Україну

Він послався на військову доктрину Російської Федерації, яка передбачає можливість нанесення превентивного удару по ймовірному супротивнику.

"Навчання "Захід-2017" є не тільки найбільшими, але й найагресивнішими і найфункціональнішими з усіх навчань Росії за останні 30 років", – наголосив Антоній Мацаревич.

Спільні військові навчання Росії та Білорусі стартували 14 вересня і мають тривати до 20 вересня. Вони відбуваються на семи полігонах у Білорусі та трьох полігонах на півночі Росії. Секретар РНБО України Олександр Турчинов не виключив, що навчання "Захід-2017" можуть бути підготовкою до наступальної операції.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Польщі: Росіяни можуть застосувати ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі