понеділок, 06 вересня 2021 11:28

Меркель прокоментувала можливість переговорів із "Талібаном"

Меркель прокоментувала можливість переговорів із "Талібаном"
Меркель назвала "хорошим сигналом" те, що кабульський аеропорт знову відкрили для польотів. Фото: Reuters

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель виступає за відкриття політичного діалогу з "Талібаном", який захопив владу майже в усьому Афганістані.

Діалог необхідний, щоб евакуювати з Кабула тих афганців, які раніше співпрацювали з німецькими організаціями, заявила вона під час пресконференції в Гаґені в неділю, пише Deutsche Welle. Таке рішення підтримує і кандидат на посаду канцлера ФРН Армін Лашет.

"Ми маємо говорити з ними. Адже з ними зараз доводиться мати справу. Ми хочемо вивести із країни людей, які працювали в німецьких організаціях розвитку та відчувають загрозу", - сказала Меркель.

Переговори з представниками терористичного руху також дадуть нагоду продовжувати постачання гуманітарної допомоги в Афганістан. Вона назвала "добрим сигналом" те, що кабульський аеропорт знову відкрили для польотів.

Коментарі Меркель прозвучали після того, як представник талібів Забіхул Муджахід заявив, що група хотіла б "міцних та офіційних дипломатичних відносин із Німеччиною".

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що ФРН може відновити роботу дипломатичного представництва в Кабулі за умови, що таліби поважатимуть "основні права людини й жінок зокрема".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця каденції: Меркель хоче організувати зустріч "нормандської четвірки"

Німеччина евакуювала з Афганістану працівників ЄС і НАТО, журналістів, правозахисників та інших осіб, які потребують захисту. Серед евакуйованих афганців виявилися терористи й потенційні злочинці.

Зараз ви читаєте новину «Меркель прокоментувала можливість переговорів із "Талібаном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі