середа, 01 вересня 2021 14:14

До кінця каденції: Меркель хоче організувати зустріч "нормандської четвірки"

До кінця каденції: Меркель хоче організувати зустріч "нормандської четвірки"
Звільнення в'язнів Кремля цілковито залежить від Путіна. Фото: Reuters

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель намагатиметься організувати зустріч лідерів "нормандської четвірки" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі до закінчення своєї каденції 2021 року.

ФРН на кожній зустрічі намагається переконати президента Росії Володимира Путіна звільнити заручників Кремля, заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв'ю "Радіо НВ".

"22 серпня канцлерка чітко сказала під час пресконференції за підсумками зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським, що до останнього дня намагатиметься організувати зустріч лідерів України, РФ, Франції та Німеччини на найвищому рівні. Адже ми бачимо, що коли присутні всі четверо, тиск на Путіна більший. Можливо, буде й результат", - сказала вона.

Звільнення заручників цілковито залежить від Путіна, переконує Фельдгузен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель не вірить в агресію Росії - Клімкін

Меркель закликала до подальших мирних переговорів щодо ситуації на Сході України під час прощального візиту до Києва перед вересневими виборами в Німеччині.

Меркель зіграла важливу роль в угоді про припинення вогню, досягнутій 2015-го в Мінську між Росією та Україною. Але останні переговори щодо цього були 2019 року. З 2014-го внаслідок боїв між українськими силами й підтримуваними Росією бойовиками загинуло понад 14 тис. людей.

Зараз Україна розглядає кілька варіантів залучення Сполучених Штатів Америки до участі в "нормандському форматі" з метою врегулювання конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «До кінця каденції: Меркель хоче організувати зустріч "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі