середа, 27 липня 2016 23:40

Мера Риги оштрафували через російську мову

Мера Риги оштрафували через російську мову

Центр державної мови Латвії вирішив оштрафувати мера Риги Ніла Ушакова за те, що Ризька дума в соціальних мережах (Facebook, Twitter і Instagram) спілкується російською мовою. Про це сам Ушаков написав на сторінці у Facebook.

"Центр державної мови все-таки прийняв рішення оштрафувати мене за те, що Ризька дума в соціальних мережах (Facebook, Twitter і Instagram) спілкується російською мовою. Про штраф я дізнався від журналістів", - написав Ушаков.

Мер Риги назвав це рішення протиправним і заявив, що оскаржить його. "Ризька дума продовжить, як і раніше, спілкуватися зі своїми жителями у нинішньому режимі, тобто щонайменше на трьох мовах – українській, російській, англійській" - запевнив Ушаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єрка Латвії перестала давати інтерв'ю російською мовою

У травні 2015 року Центр держмови вже цікавився промовою російською мовою, проголошеною мером Риги 9 травня. У січні того ж року він оштрафував Ніла Ушакова на 50 євро за агітацію перед виборами в особистому твіттері російською.

Зараз ви читаєте новину «Мера Риги оштрафували через російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі