четвер, 30 грудня 2021 00:05

Маск відповів конкурентам, яким заважають його супутники у космосі

Маск відповів конкурентам, яким заважають його супутники у космосі
Супутники Маска заважають конкурентам. Фото: dw.com

Засновник проєкту Starlink Ілон Маск відкинув критику, що його супутники займають занадто багато місця в космосі і витісняють конкурентів. За його словами, орбітальна "оболонка" навколо Землі більша, ніж поверхня планети і місця там вистачить усім.

Про це повідомляє Financial Times.

"Космос просто величезний, а супутники дуже крихітні. Це не та ситуація, коли ми якимось чином ефективно блокуємо інших. Ми нікому нічого не забороняли", - заявив Маск, відповідаючи на звинувачення у витісненні з навколоземної орбіти конкурентів.

Він порівняв кількість супутників на низькій навколоземній орбіті з кількістю автомобілів на Землі. За його словами, їх кількість на планеті становить близько 2 млрд штук. При цьому, уточнив Маск, поверхня землі менша, ніж орбітальна "оболонка" навколо планети, де можна кожні 10 метрів розміщувати Космічні апарати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутники Маска ледь не зіткнулися з космічною станцією Китаю

"Це означало б місце для десятків мільярдів супутників. Пара тисяч супутників - це дрібниця. Це як пара тисяч машин на землі", - додав Маск.

Компанія SpaceX вже вивела на навколоземну орбіту близько 2000 супутників для своєї широкосмугової мережі зв'язку Starlink і планує виведення ще кілька десятків тисяч. Один із запусків відбувся 19 грудня.

SpaceX розвиває проєкт Starlink із кінця 2014 року. Тоді Маск уперше оголосив про плани з'єднати весь світ глобальним супутниковим інтернетом. З початку року SpaceX провела понад 15 запусків в інтересах Starlink, довівши орбітальне угруповання до 1893 апаратів.

Зараз ви читаєте новину «Маск відповів конкурентам, яким заважають його супутники у космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі