неділя, 18 серпня 2024 13:35

Лукашенко заявив про "майже третину армії" на кордоні з Україною

Лукашенко заявив про "майже третину армії" на кордоні з Україною
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав про "перекидання армії" до кордону. Фото: Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що перекинув до кордону з Україною "майже третину армії".

Він заявив, що на кордоні начебто знаходиться понад 120 тис. українських військових. Про це пише "Українська правда".

"Ми ввели туди і розмістили в певних точках - так, як це в разі війни, оборони було б, - наших військових уздовж усього кордону. Ба більше, там працюють спецслужби, спецпідрозділи - "Альфа", "Алмаз" та інші - найбільш підготовлені, вони свою роботу роблять", - сказав самопроголошений президент в інтерв'ю кремлівському телеканалу "Россия".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС продовжив санкції проти Білорусі

Лукашенко заявив, що українські війська у значній кількості знаходяться на кордоні з Білоруссю, бо думають, що "Путін знову буде наступати з території Білорусі".

"У відповідь я змушений був майже третину армії перекинути додатково на посилення того, що було", - сказав самопроголошений президент.

Білорусь вчергове починає нагнітати ситуацію на цьому напрямку. На кордоні ситуація повністю контрольована, сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заявив про "майже третину армії" на кордоні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі