четвер, 11 листопада 2021 13:45

Лукашенко заявив, що з Донбасу мігрантам передають зброю

Лукашенко заявив, що з Донбасу мігрантам передають зброю
Лукашенко заявив, що мігрантів готують до провокації. Фото: Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про спроби перекидання зброї та боєприпасів мігрантам на кордоні.

Сказав про це на засіданні Ради міністрів, передає "Белта".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табір мігрантів на кордоні з Польщею показали зі супутника

"Пішли спроби перекидання зброї, боєприпасів та вибухівки цим людям у таборі. Останні дві доби перекидають зброю. Зброю переважно йде з Донбасу. Ми з росіянами тримаємо на контролі це питання, з Путіним розмовляли на цю тему. Йде зброя для чого? Тут хочуть влаштувати провокацію. Зіштовхнути лобами наших прикордонників з ними. Бо там курди. А курди - це вояки. І коли поляки їх ріжуть, б'ють та інше, люди у розпачі. Будь-який автомат, пістолет, провокація - і військовий конфлікт", - розповів Лукашенко.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли.

Влада Польщі привела в бойову готовність Сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями. Пізніше у МВС повідомили, що мігранти намагалися прорвати кордон із території Білорусі, але цю спробу відбили.

Під час другої спроби 9 листопада дві групи мігрантів усе ж прорвалися на територію Польщі. Декого повернули на лінію кордону, решту розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заявив, що з Донбасу мігрантам передають зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі