четвер, 10 березня 2022 11:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко намагається взяти під покровительство захоплену росіянами ЧАЕС

Лукашенко намагається взяти під покровительство захоплену росіянами ЧАЕС
Лукашенко наказав військовим і прикордонникам "контролювати дії найманців, виявлених на території України" Фото: Газета.Ру

Президент Олександр Лукашенко заявив про відправку "білоруських фахівців" на захоплену російськими терористами ЧАЕС нібито для відновлення подачі електроенергії.

Білоруський диктатор пояснив, що зараз на Чорнобильській АЕС задіяно резервні потужності, але їх термін обмежений, пише БЕЛТА.

"Міністру енергетики доручено організувати цю роботу, щоб негайно подати туди електроенергію. У нас лінія електропередачі з радянських часів є, вона законсервована. Треба її негайно відновити… доведеться, мабуть, до підстанції Чорнобильської електростанції подавати цю електрику, щоб у штатному режимі забезпечити безпеку чорнобильської станції", - сказав Лукашенко.

Лукашенко наказав військовим і прикордонникам "контролювати дії найманців, виявлених на території України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто не розуміє, що відбувається на ЧАЕС – ОП

"Вони переміщаються вздовж білоруського кордону в бік Чорнобиля. Ми не знаємо, чому вони ідуть у бік чорнобильської станції", - заявив білоруський диктатор.

9 березня Чорнобильську АЕС повністю знеструмило внаслідок ворожих дій російських окупантів. Ремонтні роботи та відновлення енергоживлення були неможливі через бойові дії. Компанія "Енергоатом" попередили про страшні наслідки знеструмлення ЧАЕС. Окупанти Росії захопили Чорнобильську атомну станцію 24 лютого. У заручниках працівники ЧАЕС.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко намагається взяти під покровительство захоплену росіянами ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі