субота, 05 березня 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

"Виснажені морально та фізично" - заручники Чорнобильської АЕС на зміні 10 добу

"Виснажені морально та фізично" -  заручники Чорнобильської АЕС  на зміні 10 добу
Окупанти захопили Чорнобильську АЕС 24 лютого. Фото: Уніан

Працівники захопленої Чорнобильської АЕС від 24 лютого й до тепер залишаються на станції. Вони виснажені морально та фізично.

Про це мер Славутича Юрій Фомічев повідомив в ефірі телемарафону.

"Люди 10 добу працюють свою зміну. Розділилися на дві групи, аби відпочивати. Зв'язок з працівниками обмежений. Їжу економлять, ліків мало, їм дуже важко. Їхні рідні і близькі у Славутичі, переживають і не знають, що з цим робити. Зелений коридор для заміни всієї зміни станції не гарантують", - сказав Фомічев.

Техніка, яка проїжджає через Чорнобильську зону, на колесах вивозить радіоактивний пил на всю територію України. Уже котру добу машини не зупиняються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США просять звільнити захоплених працівників ЧАЕС

"Вібрація, яка відбувається під час руху техніки, або військові дії можуть вплинути на четвертий енергоблок, у якому є нестабільні конструкції. Їх обвал призведе до викиду великої кількості радіоактивного пилу", - сказав Фомічев.

За його словами, захоплення ЧАЕС - це справжній тероризм. Таких прецедентів у світі не було.

Окупанти захопили ЧАЕС 24 лютого - у перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Персонал тримають в заручниках.

Війська РФ просувалися до об'єкта через зону відчуження, де пізніше, вздовж імовірних напрямків їхнього просування був зафіксований підвищений рівень радіаційного забруднення.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі готовий приїхати до українського Чорнобиля, щоб проконтролювати ситуацію з українськими атомними електростанціями.

Зараз ви читаєте новину «"Виснажені морально та фізично" - заручники Чорнобильської АЕС на зміні 10 добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі