пʼятниця, 02 липня 2021 13:36

Лукашенко хоче пред'явити претензії "самому канцлеру Німеччини"

Лукашенко хоче пред'явити претензії "самому канцлеру Німеччини"
Лукашенко зібрався пред'являти претензії керівництву Німеччини. Фото: Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко має претензії до керівництва Німеччини.

Про це він заявив на церемонії вручення державних нагород у Палаці Незалежності, на яку прийшов із запізненням, пише "Пул Первого".

За словами білоруського диктатора, в країні завершили "масштабну антитерористичну операцію". І тому він пообіцяв пред'явити претензії канцлерці Німеччини Анґелі Меркель.

"Після сьогоднішнього закінчення заходів по лінії контррозвідки ми вже не якомусь Гайко Маасу, міністру закордонних справ, висунемо претензії, але самому канцлеру та певному керівництву Німеччини. Про це пізніше поговоримо", - заявив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь запроваджує безвіз і запрошує іноземців на вакцинацію від коронавірусу

За його словами, Європа тисне на Білорусь з усіх боків. Також він згадав запроваджені ЄС санкції проти Білорусі.

Лукашенко так і не пояснив, про яку "операцію" йдеться, хто брав у ній участь та кого знешкоджували.

Міністерство закордонних справ Білорусі викликало керівника представництва ЄС у Мінську Дірка Шюбеля через нові європейські санкції. Послові заявили про "абсолютну неприйнятність застосування санкцій як інструменту тиску на суверенну і незалежну державу".

На саміті 25 травня лідери держав і урядів країн-членів ЄС домовились підготувати нові санкції проти Білорусі через примусову посадку літака компанії Ryanair у Мінську й затримання засновника опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який перебував на борту літака.

21 червня Європейський Союз запровадив четвертий пакет санкцій проти білоруських посадовців, а слідом за ЄС новий пакет санкцій проти юридичних осіб і деяких громадян Білорусі запровадили США.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко хоче пред'явити претензії "самому канцлеру Німеччини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі