понеділок, 16 серпня 2021 12:54

Lufthansa та інші авіакомпанії заборонили польоти над Афганістаном

Lufthansa та інші авіакомпанії заборонили польоти над Афганістаном
Німецька авіакомпанія Lufthansa тимчасово припинила польоти над повітряним простором Афганістану. Фото: lufthansa.com

Німецька авіакомпанія Lufthansa та інші світові лідери з авіаперевезення призупинили повітряні сполучення з Афганістаном через захоплення влади ісламським рухом "Талібан". Також заборонили польоти над повітряним простором країни.

Про це повідомило видання Zeit.

Lufhansa тимчасово зупинили польоти над Афганістаном. Зупинку рейсів також ініціювали авіакомпанії Swiss та Austrian Airlines. Через це польоти до Індії триватимуть довше на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятеро померли, двоє випали з літака на льоту: сотні людей намагаються втекти з Кабула після захоплення "Талібаном"

Також німецька авіакомпанія повідомила, що готова взяти участь у масовій евакуації мирного населення з Афганістану.

Такі світові авіакомпанії, як United Airlines, British Airways і Virgin Atlantic, також не пускають свої літаки над афганським повітряним простором. З ранку 16 серпня більшість комерційних рейсів облітали Афганістан через сусідні Іран і Пакистан.

15 серпня 2021 року бойовики руху "Талібан" почали "мирне захоплення" столиці Афганістану Кабула. Президент країни Ашраф Гані склав повноваження та передав владу бойовикам. За останні дні таліби захопили 25 із 34 столиць провінцій Афганістану.

Зараз ви читаєте новину «Lufthansa та інші авіакомпанії заборонили польоти над Афганістаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі