пʼятниця, 09 серпня 2024 18:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Литва передасть Україні системи ППО і БТРи

Литва передасть Україні системи ППО і БТРи
Литва повідомила про нову військову допомогу Україні. Фото: @Lithuanian_MoD

Литва передасть Україні нову партію військової допомоги.

Передадуть, зокрема, системи протиповітряної оборони малої дальності, бронемашини і засоби боротьби з дронами. Про це повідомило Міністерство оборони Литви.

"Міністерство оборони Литви готує ще один значний пакет підтримки", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має право бити по території РФ - ЄС прокоментував події у Курській області

"Невдовзі Литва передасть Україні критично необхідні системи ППО малої дальності, таким чином роблячи свій внесок в рамках коаліції ППО, яку очолюють Німеччина, США і Франція. Ми також передамо інше військове спорядження, зброю та системи, які щоденно потрібні на полі бою. Це інвестиція у нашу власну безпеку", - сказав міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

Пакет військової допомоги передбачає 14 БТР M113, системи ППО малої дальності і ракети до них, засоби РЕБ, позашляховики із запчастинами, вантажівки-тягачі, системи-навантажувачі, стрілецька зброя і боєприпаси, запчастини.

У червні Україна і Литва підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Литва прагнутиме щорічно надавати Україні підтримку у сфері безпеки та оборони в розмірі 0,25 % ВВП. Литва підтримує вступ України до Європейського Союзу і НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Литва передасть Україні системи ППО і БТРи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі