пʼятниця, 15 квітня 2022 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Литва й Латвія закликали громадян утриматися від поїздок у Білорусь

Литва й Латвія закликали громадян утриматися від поїздок у Білорусь
Литва і Латвія закликали громадян не їздити в Білорусь. Фото: Getty Images

Міністерства закордонних справ Литви й Латвії закликали громадян не їздити в Республіку Білорусь попри запроваджений для них Мінськом безвізовий режим.

Про це пише "Європейська правда".

"У Литві досі є рекомендація не їхати в Білорусь. Насамперед через дії країни проти власних громадян, а також через її причетність до воєнної агресії в Україні", - заявила в четвер, 15 квітня, представниця МЗС Литви Вітауте Шмайжите-Кулешене.

Також наголосила, що в Литву не надходила офіційніша формація з Білорусі щодо можливості для їхніх громадян відвідувати країну без віз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія залякує білорусів вторгненням військових з України - Генштаб

Водночас в МЗС Латвії зазначили, що в'їзд у Білорусь пов'язаний зі значними ризиками. Як і раніше, закликають мешканців Латвії покинути Білорусь і Росію.

"Нагадуємо, що режим Олександра Лукашенка продовжує підтримувати воєнну агресію Росії проти України, і до нього застосовують жорсткі міжнародні санкції", - ідеться в повідомленні МЗС.

Доповнюється.

15 квітня державний прикордонний комітет Білорусі повідомив, що громадяни Латвії та Литви зможуть в'їжджати в країну без візи напередодні православних і католицьких свят. Перетинати кордон Білорусі з Латвією та Литвою без візи в пунктах пропуску можна буде з 15 квітня до 15 травня.

Кількість перетинів кордону не обмежена, не потрібно мати дозвіл на в'їзд до прикордонної зони для відвідування всієї території Білорусі. Про такі наміри треба буде повідомляти прикордонникам заздалегідь.

Зараз ви читаєте новину «Литва й Латвія закликали громадян утриматися від поїздок у Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі