понеділок, 22 липня 2024 10:11

Лідери країн світу реагують на відмову Байдена балотуватися

Лідери країн світу реагують на відмову Байдена балотуватися
Президент США Джо Байден відмовився балотуватися на новий термін. Фото: gettyimages.com

Лідери провідних держав світу відреагували на рішення президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена зняти свою кандидатуру з президентських виборів.

Насамперед керівники країн дякують Байдену за його роботу в Білому домі. Зокрема, канцлер ФРН Олаф Шольц назвав Байдена "другом". Про це він написав у мережі X.

За словами Шольца, чинний президент дуже багато зробив для США, Європи та всього світу.

"Мій друг Джо Байден домігся багато чого: для своєї країни, для Європи, для всього світу. Завдяки йому трансатлантична співпраця тісна, НАТО сильне, а США - хороший і надійний партнер для нас. Його рішення не балотуватися знову заслуговує на повагу", - зазначив Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп хоче нових дебатів

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер написав, що Байден завжди ухвалював і ухвалюватиме рішення, тільки виходячи з інтересів американського народу.

"Я поважаю рішення президента Байдена і сподіваюся на нашу спільну роботу в період його президентства, що залишився. Я знаю, що, як і впродовж усієї своєї чудової кар'єри, він ухвалюватиме рішення, ґрунтуючись на тому, що, на його думку, краще для американського народу", - зазначив Стармер.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес у соцмережі Х зазначив, що рішучість Байдена і лідерство США дали змогу надати взірцеву підтримку Україні перед обличчям російської агресії.

"Усе моє захоплення та вдячність за мужнє та гідне рішення президента. Завдяки його рішучості та лідерству США подолали економічну кризу після пандемії, серйозні нападки на Капітолійський пагорб і надали зразкову підтримку Україні перед обличчям російської агресії Путіна. Чудовий жест від великого президента, який завжди боровся за демократію і свободу", - зазначив Санчес.

Відреагував на рішення Байдена також ірландський прем'єр Саймон Гарріс. У своїй заяві, опублікованій на сайті уряду Ірландії, він нагадав, що президент Байден завжди "виступав за розум, ефективну багатосторонність і спільні рішення".

"Хотів би подякувати вам, пане президенте, за ваше глобальне лідерство і дружбу, оскільки ви зробили заяву про те, що не братимете участі в президентських виборах у США 2024 року. Світ змінився після перемоги президента Байдена 2020 року, і нам довелося зіткнутися з надзвичайними проблемами — від глобальної пандемії до повернення війни на європейський континент унаслідок жахливого повномасштабного вторгнення Росії до України, яка навмисно обрала мішенню та вбила невинних цивільних осіб. Президент Байден виступав за розум, ефективну багатосторонність і спільні рішення", - заявив Гарріс.

Президент США Джо Байден зняв свою кандидатуру з виборчих перегонів в 2024 році. Він запропонував висунути Камалу Гарріс кандидатом у президенти США від Демократичної партії.

Після цього Гарріс заявила, що має намір брати участь у виборах президента. Її кандидатуру мають затвердити делегати від Демократичної партії на з'їзді, що відбудеться в серпні.

Зараз ви читаєте новину «Лідери країн світу реагують на відмову Байдена балотуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі