неділя, 08 вересня 2024 12:46

Лідер опозиції Венесуели Гонсалес виїхав до Іспанії

Лідер опозиції Венесуели Гонсалес виїхав до Іспанії
Едмундо Гонсалес вважає себе переможцем на президентських виборах у Венесуелі. Фото: Getty images

Лідер опозиції Венесуели Едмундо Гонсалес виїхав до Іспанії після загрози арешту.

Це підтвердив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес у Twitter.

Гонсалеса на його прохання везуть до країни на літаку Військово-повітряних сил Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний суд Венесуели прийняв рішення щодо перемоги Мадуро на виборах

"Уряд Іспанії відданий політичним правам і фізичній недоторканності всіх венесуельців", - додав міністр.

Минулого тижня венесуельський режим видав ордер на арешт Гонсалеса за звинуваченням у тероризмі, змові та інших злочинах, пов'язаних із президентськими виборами.

Гонсалес проігнорував щонайменше три виклики до венесуельської прокуратури. Він вважає себе переможцем виборів 28 липня. Але офіційно ним визнали диктатора Ніколаса Мадуро.

Венесуелу сколихнули масові протести після президентських виборів. Окружна виборча комісія у понеділок офіційно оголосила переможцем президентських перегонів авторитарного лідера Ніколаса Мадуро, через що люди вийшли на вулиці столиці та низки міст Венесуели.

У Каракасі сили безпеки застосували сльозогінний газ для розгону великого натовпу протестувальників. Люди вийшли на головну дорогу столиці, стукаючи каструлями і сковорідками. Венесуельська правозахисна організація PROVEA заявила, що озброєні групи, які підтримують Мадуро, стріляли в мирних демонстрантів. У місті Маракай протестувальники вимагали правди про реальні результати виборів. У прибережному штаті Фалькон демонстранти повалили статую Мадуро.

Зараз ви читаєте новину «Лідер опозиції Венесуели Гонсалес виїхав до Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі