середа, 20 квітня 2022 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров відповів, чи може РФ застосувати ядерну зброю проти України

Лавров відповів, чи може РФ застосувати ядерну зброю проти України
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив заяву щодо ймовірного використання ядерної зброї проти України. Фото: facebook.com/lavrovmid

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив заяву стосовно ймовірного використання ядерної зброї проти України.

За його словами, Москва припускає використання "лише звичайного озброєння". Про це він сказав в інтерв'ю каналу India Today.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни на Херсонщині готують псевдореферендум

"Після того, як Росія та США заявили про те, що не повинно бути жодної ядерної війни, це просто немислимо, ми стали просувати ініціативу стосовно прийняття додаткових зобов'язань у рамках постійних членів Ради безпеки ООН. Тож не розглядається можливість використання ядерної зброї, тільки звичайне озброєння", - заявив Лавров.

Також він оголосив, що країна-загарбниця починає на території України наступну фазу "спецоперації". Глава МЗС Росії знову повторює, що Москва не планує змінювати "режим в Україні", бо "у народу має бути свобода вибору".

Втрати російських окупантів зростають щодня і в оточені президента РФ Володимира Путіна почали сумніватися в рішенні почати війну в Україні. Сам він упевнений в тому, що росіяни готові на жертви заради його бачення "національної величі", повідомляє Bloomberg.

10 джерел на умовах анонімності повідомили, що деякі члени елітного оточення Путіна називають війну проти України "катастрофічною помилкою, яка відкине країну в минуле на багато років". Також наближені до президента не бачать жодних шансів, що Путін змінить свій курс, як і перспектив внутрішнього спротиву. Частина з них всерйоз побоюється, що той вдасться до ядерної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Лавров відповів, чи може РФ застосувати ядерну зброю проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі