пʼятниця, 18 березня 2022 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Латвія, Литва та Естонія на знак підтримки України висилають російських дипломатів

Латвія, Литва та Естонія на знак підтримки України висилають російських дипломатів
Російські дипломати з Литви, Латвії та Естонії йдуть за русскім воєнним кораблем. Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич вирішив видворити трьох співробітників російського посольства з країни.

Видворення російських дипломатів "здійснюється як скоординована акція країн Балтії", написав міністр на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомили в МЗС республіки, "рішення міністра прийняте на знак солідарності з Україною".

Естонія також вирішила вислати трьох дипломатичних співробітників посольства РФ у Таллінні.

За словами віце-канцлера з політичних питань Рейна Таммсаара, усі троє брали "безпосередню та активну участь у підриві безпеки Естонії та поширенні пропаганди, яка виправдовує військові дії Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болгарія виганяє російських дипломатів

Третьою країною, яка виганяє російських дипломатів, стала Литва. З країни відправлять чотирьох російських дипломатів, оголосивши їх небажаними особами.

Як повідомило у п'ятницю, 18 березня, литовське МЗС, Литва ухвалила таке рішення "із солідарності з Україною, яка переживає безпрецедентну військову агресію Росії".

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загальні бойові втрати противника зростають фактично щодня. За минулу добу до свіжої статистики додались приблизно 200 окупантів. Цифра ліквідованих військових РФ виросла до 14 200. Середня швидкість помирання російських солдатів на українській землі становить 8 осіб за годину.

Зараз ви читаєте новину «Латвія, Литва та Естонія на знак підтримки України висилають російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі