середа, 05 липня 2023 06:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль формує на Північному флоті нову армію

Кремль формує на Північному флоті нову армію
Російські армійські корпуси до вторгнення в Україну існували лише у складі флотів і переважно виконували ті ж функції, що й загальновійськові армії. Фото: pixabay.com

Російська Федерація формує нову загальновійськову армію у складі Північного флоту.

Її мета – показати боєздатність РФ проти НАТО, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Джерела в Міністерстві оборони Росії стверджують, що існуючий 14-й армійський корпус Північного флоту перетворять на нову загальновійськову армію з підлеглими їй мотострілецькими бригадами, дивізіями та полками", – сказано в повідомленні.

Російські армійські корпуси до вторгнення в Україну існували лише у складі флотів і переважно виконували ті ж функції, що й загальновійськові армії.

"Повідомлення про рішення сформувати нову загальновійськову армію, найімовірніше, є своєрідною демонстрацією сил перед самітом НАТО 11-12 липня", – зазначили в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові кораблі РФ зафіксували біля Японії

Влада РФ хоче таким чином продемонструвати військову відповідь на вступ Фінляндії до НАТО. Створення армії саме собою не підвищить боєздатність РФ. Незрозуміло, де російське військове керівництво знайде особовий склад і техніку, які знадобляться для створення матеріальної різниці.

Російські військові кораблі зафіксували біля східного узбережжя Тайваню. Два судна РФ прямували у бік тайванської військово-морської бази 28 червня. Фрегати рушили у північному напрямку біля східного узбережжя острова. Після виявлення кораблів ВМС РФ, Тайвань направив свої літаки та кораблі для спостереження, а також активував береговий ракетний комплекс.

Зараз ви читаєте новину «Кремль формує на Північному флоті нову армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі