понеділок, 07 грудня 2020 14:38

Королева Єлизавета ІІ однією з перших зробить щеплення проти коронавірусу

Королева Єлизавета ІІ однією з перших зробить щеплення проти коронавірусу
Королева Єлизавета ІІ / Reuters

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ, 94 роки, одна з перших у королівстві отримає щеплення проти коронавірусу.

Протягом найближчих тижнів королева отримає щеплення. Використають вакцину від Pfizer i BioNTech, схвалену у Великій Британії. Про це пише польське видання Do Rzeczy.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше за багато років. Єлизавета II і принц Філіп проведуть Різдво без родини

Королева та її чоловік, принц Філіп, 99 років, отримають пріоритетне щеплення з огляду на їх вік.

У минулу середу Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила щеплення проти коронавірусу. Масова вакцинація почнеться на початку наступного тижня. Лондон замовив 40 млн доз вакцини, що означає щеплення для 20 млн британських громадян. Населення країни – 66,6 млн. Більшість доз вакцини зможуть вколоти не раніше 2021-го.

Заступник головного лікаря Англії Джонатан Ван-Там підрахував, що через масову вакцинацію госпіталізація і смертність від Covid-19 можуть знизитися до 99% після 1-ої хвилі щеплень.

У Великій Британії кількість загиблих від епідемії - понад 61 тис. осіб. Із них 53,3 тис. загинули в Англії, 3,9 тис. у Шотландії, 2,7 тис. в Уельсі та понад 1 тис. у Північній Ірландії. Сполучене Королівство посідає 5-те місце у світі за кількістю смертей, поступаючись США, Бразилії, Індії та Мексиці. Загалом у країні заразилися понад 1,7 млн. осіб. Це 6-те місце у світі після США, Індії, Бразилії, Росії та Франції.

Зараз ви читаєте новину «Королева Єлизавета ІІ однією з перших зробить щеплення проти коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі