понеділок, 07 березня 2022 22:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Конгресмени США закликають Байдена допомогти з винищувачами для України

Конгресмени США закликають Байдена допомогти з винищувачами для України
Конгрес США тисне на Байдена, аби той допоміг з винищувачами для України. Фото: pixabay.com

Члени Конгресу США тиснуть на адміністрацію президента Джо Байдена, аби він посприяв передачі винищувачів з країн НАТО і Східної Європи в Україну.

Сенатор штату Нью-Джерсі, голова Комітету закордонних справ Боб Менендес написав листи держсекретарю Ентоні Блінкену і міністру оборони Ллойду Остіну. Він закликав Вашингтон зобов'язатися замінити будь-які подаровані Києву модернізовані західні літаки. У тому числі - за допомогою пільгового фінансування та позик, а також субсидованих цін, передає Reuters.

Багато країн у Східній Європі використовують військові літаки російського виробництва. Передача цих літаків Україні дозволить пілотам одразу взятися до виконання завдань, бо їм не потрібно буде додатково навчатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща не передасть Україні винищувачі

"Я підтримаю зусилля в Сенаті щодо впровадження заходів для компенсації нашим союзникам, які нададуть свої літаки для оборони України", – підкреслив Менендес у зверненні.

Серед інших конгресменів з подібними запитами були демократи Тім Райан та Марсі Каптур.

У неділю, 6 березня, сенатор-республіканець Роб Портман виступив на мітингу на підтримку України біля Білого дому. На акції закликав адміністрацію Байдена робити більше для підтримки українців. Зокрема, - і допомогти європейським країнам надати Україні винищувачі.

6 березня окупанти завдали ракетного удару по аеропорту, який знаходиться в околицях села Гавришівка під Вінницею. Росіяни випустили вісім ракет.

"Ми повторюємо кожного дня: закрийте небо над Україною. Якщо ви цього не зробите, якщо ви не дасте нам хоча б літаки, щоб ми могли самі себе захистити, то можна зробити тільки один висновок: ви також хочете щоб нас дуже повільно убивали", - прокоментував президент України Володимир Зеленський

Зараз ви читаєте новину «Конгресмени США закликають Байдена допомогти з винищувачами для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі