понеділок, 07 червня 2021 14:03

Комуністичний диктатор уперше за місяць з'явився на публіці

Комуністичний диктатор уперше за місяць з'явився на публіці
Диктатор комуністичної Кореї Кім Чен Ин вперше за місяць з'явився на публіці / Reuters

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин уперше за місяць виступив на публіці. Його відсутність спричинила підозри щодо здоров'я.

Центральне інформаційне агентство Кореї KCNA показало, як Кім на партійних зборах обговорює питання економічної ситуації в країні, яка гіршає. Країна знову опинилася на межі голоду. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин не з'являвся на публіці рекордну кількість днів

КНДР зіткнулася з однією з найгірших економічних криз за свою 73-річну історію через брак продовольства, зростання безробіття й бездомності. Під час пандемії ситуація в Північній Кореї гіршає, зокрема, через санкції США й відсутність торгівлі з близьким союзником, Китаєм, із причин закриття кордонів.

Востаннє Кім з'являвся на публіці 6 травня, коли позував для фотографій під час зборів сімей військових. Вважається, що відсутність пов'язана з Covid-19. Останніми роками здоров'я диктатора під суворим секретом. Його стан відомий лише декому з найближчого оточення. Це сьома відсутність Кіма з 2020-го, коли його зникнення почастішали від початку пандемії.

Водночас комуністична Корея на межі голоду. Мільйонам корейців загрожує недоїдання й голодна смерть. Крім уже названих причин, 26 млн жителів утратили врожай через низку тайфунів і повеней. У країні бракує понад 1,2 млн тонн зерна. Ця ситуація загрожує повторенням голоду 1990-х, коли померли майже 3,5 млн корейців.

Зараз ви читаєте новину «Комуністичний диктатор уперше за місяць з'явився на публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі