середа, 29 червня 2022 16:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Компанії Білорусі вивели гроші та техніку з України перед вторгненням РФ

Компанії Білорусі вивели гроші та техніку з України перед вторгненням РФ
Білоруські компанії привласнювали державні кошти. Фото: pixabay

У лютому білоруські дорожні компанії вивели з України всю техніку та співробітників до початку повномашстабного вторгнення Російської Федерації.

Також білоруси вивели всі кошти за кордон, йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Мова йде про компанії будівельно-монтажний трест №8, дорожньо-будівельний трест №2 та дорожньо-будівельний трест №4, які 2016 року увійшли до складу компанії Белавтодор-Україна (50% Белавтодор-Україна належить фінансовій компанії "Фінанс Капітал").

Кінцевим бенефіціаром є холдинг Белавтодор, а головний акціонер – Білорусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь услід за РФ буде платити іноземним кредиторам в рублях

Впродовж 2020–2021 компанії займалися роботами у Київській, Рівненській, Житомирській областях на загальну суму 700 млн грн.

У документі йдеться, що менеджмент цих компаній привласнював державні кошти – закуповували дорожні матеріали за завищеними цінами, "які в подальшому виводилися в тіньовий обіг".

Також слідство не виключає, що незаконно виведені гроші використовувалися для "сприяння російським окупаційним військам під час підготовки та розв`язування агресивної війни проти України".

Офіційний Мінськ стверджує, що Білорусь не несе загроз для України і скаржиться на "інформаційну війну", заявив держсекретар Радбезу Білорусі Олександр Вольфович.

Він спробував спростувати інформацію про те, що з території Білорусі може початися ще одне вторгнення в Україну. За словами Вольфовича, українська сторона нібито "ставить заслін" проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «Компанії Білорусі вивели гроші та техніку з України перед вторгненням РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі