субота, 09 квітня 2022 18:03

Колишній прем'єр Словаччини поширює в іноземних ЗМІ кремлівські наративи

Колишній прем'єр Словаччини поширює в іноземних ЗМІ кремлівські наративи
Проросійська риторика притаманна виступам Фіцо щонайменше протягом останніх 8 років - з моменту вторгення РФ на території Донбасу та Криму. Фото: ukrinform.ua

Кремлівська пропаганда використовує іноземних політиків для дискредитації США та України.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Колишній прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, відомий своїми проросійськими поглядами, в іноземному інформаційному секторі поширює тези про те, що Словаччина через Україну та США "втратила якісну багатомільйонну систему захисту" і "Словаччину втягують у війну в Україні". При цьому політик не вказує, хто і проти кого воює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччина продасть Україні артилерійські установки Zuzana

Проросійська риторика притаманна виступам Фіцо щонайменше протягом останніх восьми років - з моменту вторгення РФ на територію Донбасу та Криму. Зокрема, він заявляв, що "Україна, на відміну від Росії, не виконує Мінських домовленостейі", "Не можна покладати на Росію відповідальність за український конфлікт", "Захід має зняти санкції з Росії".

Ці пропагандистські тези Фіцо поширював через кремлівські та іноземні провідні ЗМІ, зокрема Reuters та Politico.

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер підтвердив, що його країна надала Україні системи протиповітряної оборони С-300.

Зараз ви читаєте новину «Колишній прем'єр Словаччини поширює в іноземних ЗМІ кремлівські наративи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі