четвер, 26 жовтня 2023 11:29

КНДР надала Росії понад тисячу контейнерів боєприпасів - британська розвідка

КНДР надала Росії понад тисячу контейнерів боєприпасів - британська розвідка
У британській розвідці підтвердили, що Північна Корея постачає боєприпаси до РФ. Фото: ukrinform.ua

Хоча Росія офіційно заперечує повідомлення про постачання зброї з КНДР, у британській розвідці стверджують, що північнокорейські боєприпаси вже потрапили на склади на заході Росії.

Ці склади забезпечують військові операції РФ в Україні. Про це у Twitter повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, за останні кілька тижнів КНДР надала Росії понад тисячу контейнерів боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три держави провели навчання авіації біля Кореї

"Якщо Північна Корея збереже нещодавні масштаби та темпи військових постачань, вона стане одним із найважливіших іноземних постачальників зброї для Росії поряд з Іраном та Білоруссю. Нині незрозуміло, що Росія погодилася надати Північній Кореї натомість. Цілком імовірно, це була одна з головних тем для обговорення під час нещодавніх візитів російського керівництва до КНДР", - йдеться у повідомленні.

У британській розвідці припускають, що Росія, ймовірно, поєднуватиме фінансову компенсацію за надане КНДР озброєння з іншою економічною підтримкою, наданням військових технологій і співпрацею в інших сферах високих технологій, таких як космос.

У США є інформація, що Північна Корея передала Росії тисячу контейнерів з "військовим обладнанням". За це планує отримати важку зброю, й авіацію. Про це говорили на закритому брифінгу Білого дому.

Білий дім опублікував графіки поставок Північною Кореєю зброї у РФ. Є інформація, що поставки відбулися між 7 вересня і 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «КНДР надала Росії понад тисячу контейнерів боєприпасів - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі