пʼятниця, 26 січня 2024 07:22

КНДР готова розпочати війну проти Південної Кореї - Bloomberg

КНДР готова розпочати війну проти Південної Кореї - Bloomberg
Лідер КНДР Кім Чен Ин готовий розпочати війну проти Південної Кореї. Фото: slovoidilo.ua

Низка нещодавніх заяв лідера КНДР Кім Чен Ина свідчать про те, що він готовий розпочати війну проти Південної Кореї.

Однак у Пхеньяна є вагома причина не розпалювати конфлікт. Темпи зростання економіки Північної Кореї нині сягнули найвищого рівня за майже десятиліття через продаж озброєнь Росії. Про це пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з протягнутою рукою ходить до Кім Чен Ина - ГУР

Видання нагадує, що з жовтня Північна Корея продала Росії понад 2 млн артилерійських снарядів та кілька балістичних ракет. Росії, ймовірно, доведеться купувати у Пхеньяна пускові установки для ракет. Таким чином обсяг проданої КНДР техніки може сягнути мільярдів доларів, а економіка країни, в поєднанні зі зростанням торгівлі з Китаєм, цього року може зрости на 0,5%.

"Продаж Пхеньяном балістичних ракет, артилерійських снарядів та іншого військового обладнання для підтримки агресії президента Володимира Путіна в Україні дає поштовх економіці, яка тривалий час була ізольована міжнародними санкціями. Хоча це може дозволити Кіму уникати взаємодії із Заходом на довгі роки, це також зменшує тиск на 40-річного лідера, який змушує його йти на більш радикальні заходи, зокрема війну", - йдеться у публікації.

Північна Корея заявила, що 24 січня уперше провела випробувальний запуск нової стратегічної крилатої ракети. Зброя має назву "Пульхвасал-3-31" (Pulhwasal-3-31).

КНДР випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря. Це був перший відомий запуск крилатої ракети КНДР із вересня минулого року.

Зараз ви читаєте новину «КНДР готова розпочати війну проти Південної Кореї - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі