пʼятниця, 16 серпня 2024 12:08

Китай посилив контроль на в'їзд у країну: що сталося

Китай посилив контроль на в'їзд у країну: що сталося
Обов'язковій перевірці підлягатимуть люди, які прибувають із країн та регіонів, де були підтверджені випадки зараження віспою мавп. Фото: pixabay.com

Китай на тлі зростання у світі кількості заражень мавпячою віспою посилює заходи контролю на в'їзд.

Аби запобігти потраплянню вірусу mpox у країну, Пекін запроваджує обмеження на пів року, йдеться в повідомленні на сайті уряду Китаю.

"Обов'язковій перевірці підлягатимуть люди, які прибувають із країн та регіонів, де були підтверджені випадки зараження віспою мавп. Якщо хтось із новоприбулих має такі симптоми, як лихоманка, головний біль, біль у спині, м'язах, збільшення лімфатичних вузлів і висипання, вони повинні заявити про свій стан на митниці під час в'їзду на територію КНР", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мавпяча віспа: у яких країнах Європи найбільше заражень

Митники проведуть відбір зразків та дослідження на предмет захворювання людини вірусом mpox відповідно до діючих протоколів.

"Дезінфікуванню піддаватимуться транспортні засоби, контейнери та товари з країн і регіонів, де були зареєстровані випадки мавпячої віспи", - зазначає відомство.

Посилені заходи контролю набули чинності 15 серпня і діятимуть протягом щонайменше шести місяців.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила глобальну надзвичайну ситуацію через спалах віспи мавп. У середу в ВООЗ заявили, що швидке поширення mpox у африканських країнах є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я. Це вже другий раз за три роки, що ВООЗ оголосила епідемію mpox глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Китай посилив контроль на в'їзд у країну: що сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі