понеділок, 10 жовтня 2022 21:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай та Індія виступили із заявами щодо України

Китай та Індія виступили із заявами щодо України
Росія масовано атакувала Україну ракетами 10 жовтня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Китай та Індія закликали до деескалації і діалогу після масованих російських атак по Україні 10 жовтня.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін під час брифінгу заявила, що "всі країни заслуговують на повагу до їхнього суверенітету й територіальної цілісності". Додала, що "необхідно надавати підтримку всім зусиллям, які сприяють мирному врегулюванню кризи". Про це передає The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізоляція Росії та не тільки: Дуда розкрив деталі розмови із Зеленським

Представник міністерства закордонних справ Індії Аріндам Багчі зазначив, що Нью-Делі запропонує підтримку в зусиллях з припинення бойових дій.

"Індія глибоко стурбована ескалацією конфлікту в Україні, зокрема ударами по інфраструктурі й загибеллю мирних жителів", – підкреслив він.

Китай та Індія – одні з небагатьох країн, які продовжують економічну співпрацю з Росією після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Водночас під час Шанхайського економічного саміту, який проходив в Узбекистані у вересні прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на особистій зустрічі заявив російському диктатору Володимиру Путіну, що зараз не час для війни. Моді сказав йому про необхідність "стати на шлях миру" і нагадав йому про важливість "демократії, дипломатії та діалогу". Тоді ж лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив Путіну свою стурбованість тривалою війною в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Китай та Індія виступили із заявами щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі