понеділок, 10 жовтня 2022 20:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Ізоляція Росії та не тільки: Дуда розкрив деталі розмови із Зеленським

Ізоляція Росії та не тільки: Дуда розкрив деталі розмови із Зеленським
Президент Польщі Анджей Дуда подзвонив українському колезі Володимиру Зеленському термінових консультацій з генсеком НАТО. Фото: president.gov.ua

Президент Польщі Анджей Дуда зателефонував українському колезі Володимиру Зеленському і заявив про необхідність ізоляції Росії.

Деталями телефонної розмови Дуда поділився у Twitter 10 жовтня.

"Ми говорили про необхідність ізоляції Росії, яка сьогодні скоїла масові воєнні злочини. Такі злочини не мають терміну давності й переслідуються в усьому світі. Сьогодні й завтра я обговорю це з іншими керівниками", – зазначив він.

Канцелярія президента Польщі також повідомила, що Дуда провів термінові консультації з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенберґом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО відреагував на масовані ракетні удари РФ по Україні

"Розмова стосувалася сьогоднішніх російських бомбардувань цивільних об'єктів в Україні", – ідеться в повідомленні.

Столтенберґ своєю чергою написав, що розмова з Дудою стосувалася продовження підтримання України з боку союзників у НАТО.

"Росія продовжує неспровоковану агресію проти незалежної суверенної держави. Ми триматимемося курсу", – написав він.

Зеленський поспілкувався з прем'єр-міністеркою Великої Британії Ліз Трасс. Обговорили подальші рішучі дії щодо посилення тиску на Росію.

Також керівник держави переговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Франція збільшить підтримку України. Про це заявили в Єлисейському палаці в понеділок, 10 жовтня.

Макрон висловив надзвичайну занепокоєність тим, що російські ракетні удари призвели до жертв серед цивільного населення.

10 жовтня російські окупанти випустили по цивільній інфраструктурі в Україні 83 ракети. Ворог використав 11 літаків, кораблі, наземні оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер".

Обстріляли Київ, Львів, Запоріжжя, Київщину, Хмельниччину, Дніпро і Вінницу, Франківщину, Сумщину, Харківщину, Житормирщину, Кіровоградщину, повідомили в ОП.

Зараз ви читаєте новину «Ізоляція Росії та не тільки: Дуда розкрив деталі розмови із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі