вівторок, 10 вересня 2024 20:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай допомагає російській військовій машині - США

Китай допомагає російській військовій машині - США
Російський диктатор Володимир Путін і глава Китаю Сі Цзіньпін у Пекіні, травень 2024 року. Фото: Getty Images

Китай надає Російській Федерації "дуже суттєву" допомогу її військовій машині, натомість РФ передає свою військову техніку підводних човнів і ракет.

Про це сказав заступник державного секретаря Сполучених Штатів Америки Курт Кемпбелл, повідомили Politico.

Раніше США зосереджували увагу на постачанні Китаєм так званих технологій подвійного призначення, які можуть застосовуватися як у військових, так і в цивільних цілях, повідомляється.

Говорячи про останню китайську допомогу Росії, Кемпбелл сказав, що "це не технології подвійного призначення", а засоби, які "по суті безпосередньо допомагають російській військовій машині".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина, Велика Британія і Франція оголосили спільну заяву щодо Ірану. Лондон вже запровадив нові санкції

"Це складові частини дуже значних зусиль з боку Китаю, спрямованих на підтримку, розбудову і диверсифікацію різних елементів російської військової машини", - сказав заступник держсекретаря США.

За словами Кемпбелла, в обмін на китайську допомогу РФ починає співпрацю у тих сферах, "де раніше вони відверто не бажали безпосередньо взаємодіяти з Китаєм" - від підводних човнів та авіації до ракетного потенціалу.

Торік у жовтні Сполучені Штати Америки наклали санкції на 42 китайські компанії, які постачали схеми оборонному сектору РФ.

У серпні США запровадили проти РФ новий великий пакет санкцій, у списку 400 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Китай допомагає російській військовій машині - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі