неділя, 05 березня 2023 12:31

Кинула виклик Байдену: авторка бестселерів йде в президенти США
3

Маріанна Вільямсон йде в президенти США на виборах 2024 року
Фото: facebook.com/williamsonmarianne
Маріанна Вільямсон йде в президенти США на виборах 2024 року
Маріанна Вільямсон йде в президенти США на виборах 2024 року

Американська письменниця-авторка бестселерів Маріанна Вільямсон стала кандидатом на посаду президента Сполучених Штатів Америки.

Висувається від Демократичної партії, пише The Hill.

"Відсьогодні я є кандидатом на посаду президента Сполучених Штатів Америки", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у США: розвідали подробиці про передвиборчу кампанію Байдена

Вільямсон вже була кандидатом у президенти від Демократичної партії на останніх виборах. Минулого тижня підтвердила, що планує балотуватися на посаду глави Білого дому знову.

Зазначається, що письменниця є першою представницею Демократичної партії, яка офіційно кинула виклик чинному президенту США Джо Байдену.

Байден офіційно ще не оголосив про свої плани на 2024 рік. Очікується, що він розпочне передвиборчу кампанію вже у квітні.

Президентські вибори у США відбуваються що чотири роки. Наприкінці 2020 року перемогу здобув Джо Байден, який став 46-м президентом. Повноваження Дональда Трампа закінчилися 6 січня 2021 року. Наступні вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Джо Байден неодноразово висловлював готовність до нових президентських перегонів. Однак йти на другий термін чи ні – вважає "сімейним рішенням".

У жовтні 2022 року Байден також завив, що має намір знову йти у президенти, хоча ще офіційно не оголосив про балотування. Пояснив це тим, що "низка правил вступає в дію" щойно він це зробить.

Зараз ви читаєте новину «Кинула виклик Байдену: авторка бестселерів йде в президенти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі