понеділок, 29 квітня 2024 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім Чен Ин використовує Путіна для відновлення економіки КНДР

Кім Чен Ин використовує Путіна для відновлення економіки КНДР
Кім Чен Ин хоче використати зв'язки з РФ, щоб відновити економіку КНДР. Фото: eastnews.ua

Лідер КНДР Кім Чен Ин намагається налагодити зв'язки з Росією, аби відновити занедбану економіку Північної Кореї.

Економічна ситуація в КНДР значно покращилася в останні місяці завдяки російським поставкам, повідомляє Financial Times із посиланням на власні джерела.

"Кім Чен Ин має незвичну готовність та амбіції щодо налагодження зв'язків із Москвою для відновлення економіки власної країни. Деякі заводи Північної Кореї почали працювати із підвищеною потужністю. Експерти вважають, що це, ймовірно, не принесе великі плоди для країни. Проте вони припускають, що це окреслює конкретні показники успіху", - пише видання.

Це відображає зростаючу впевненість Кім Чен Ина у результаті його відносин із президентом РФ Володимиром Путіним на тлі повномасштабної війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин провів перші навчання з ядерного контрудару

Точний стан економіки КНДР неможливо виміряти за відсутності надійних офіційних даних.

"Після кількох років важких випробувань, які випали на долю простих північнокорейців під час пандемії коронавірусу, Кім Чен Ин, схоже, має намір використати частину отриманого прибутку для підвищення рівня життя та розширення промислової бази", - каже науковець аналітичного центру Sejong Institute у Сеулі Пітер Ворд.

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік заявив, що економічна ситуація в Північній Кореї значно покращилася за останні місяці в результаті російських поставок продовольства, сировини та нафтопродуктів.

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин назвав головним ворогом Південну Корею. Під час інспекції роботи головних військових заводів КНДР він пригрозив Республіці Кореї знищенням. Кім сказав, що не буде починати війну в односторонньому порядку, але "не має наміру також уникати війни".

Він закликав переглянути конституцію країни, щоб визначити Південну Корею ворогом № 1, а також вписати в основний закон зобов'язання про повну окупацію її території в разі війни.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин використовує Путіна для відновлення економіки КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі