понеділок, 12 лютого 2024 08:40

Канада за день побила два температурні рекорди

Канада за день побила два температурні рекорди
У Торонто температура повітря побила тепловий рекорд 1938 року. Фото: pixabay.com

Температура повітря у Канаді побила тепловий рекорд 1938 року.

У Торонто цього тижня температура перевищила рекордну позначку, встановлену 86 років тому, пише CBC News.

"Температура сягнула 11 градусів за шкалою Цельсія. Її зафіксували у п'ятницю в 10:00 у міжнародному аеропорту Торонто. Попередній рекорд був встановлений у цей же день у 1938 році. Тоді повітря нагрілося до 10,6 градуса. Середня температура у Торонто в грудні була майже на 5 градусів вища, ніж зазвичай, а в січні - на 3,4 градуса вище", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики попередили про небезпечні метеоявища

Температурний рекорд 1990-го встановила і Оттава, де в п'ятницю повітря прогрілося до +7,7℃.

Зима у південній частині східної Канади цьогоріч аномально тепла через ефект ель-Ніньйо та глобальні зміни клімату. Водночас метеорологи очікують, що друга половина лютого буде морозною.

У 2024 році світ пережив найтепліший січень за всю історію спостережень, ставши вже восьмим поспіль місяцем, який оновив свій температурний рекорд.

Упродовж 12-14 лютого в Україні вже запахне весною, прийде суттєве потепління, до +10...16℃, повідомила синоптик Наталка Діденко.

Крайня північ України буде температурно стриманішою, нижче +10℃, проте також порівняно тепло. Із 15 лютого знову похолоднішає.

Зараз ви читаєте новину «Канада за день побила два температурні рекорди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі