вівторок, 16 березня 2021 10:50

Канада стала на захист вакцини AstraZeneca

Канада стала на захист вакцини AstraZeneca
Уся вакцина розробки AstraZeneca, яка використовується в Канаді, була виготовлена в Індії. Фото: pixabay.com

У Канаді не вбачають ризиків у застосуванні вакцини AstraZeneca для масового щеплення проти Covid-19. Там не призупинятимуть вакцинацію препаратом.

Про це на пресконференції в Монреалі заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він наголосив, що й сам охоче вакцинується, але дочекається черги. Мати політика 72-річна Маргарет Трюдо вже зробила щеплення проти Covid-19.

"Департамент охорони здоров'я Канади, наші експерти та науковці приділяють багато часу, аби гарантувати безпечність та ефективність усіх вакцин, затверджених у країні. Найкращою вакциною є та, яку ви можете найшвидше отримати. Саме так ми зможемо пройти крізь це якнайшвидше та якнайбезпечніше", - сказав Трюдо.

За його словами, жодна доза вакцини Covishield, що використовують у Канаді, не надійшла з тієї ж партії, яку застосовують у Європі.

Усю вакцину розробки AstraZeneca для Канади виготовили в Індії за ліцензійною угодою під назвою Covishield. Країна закупила 2 млн доз препарату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без права вибору: чому не слід чекати на вакцину Pfizer

У низці країн призупинили використання вакцини через повідомлення про можливі побічні наслідки у вигляді виникнення тромбів.

У ВООЗ рекомендують продовжити її застосування, доки йде розслідування причин виникнення тромбозу в деяких вакцинованих. Розробники вакцини від коронавірусу AstraZeneca запевнили в безпечності препарату.

Зараз ви читаєте новину «Канада стала на захист вакцини AstraZeneca». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі