неділя, 08 вересня 2024 21:50

Які рейтинги у Гарріс і Трампа за два місяці до виборів президента США

Які рейтинги у Гарріс і Трампа за два місяці до виборів президента США
Президентські вибори у США відбудуться у листопаді. Фото: pexels.com

Республіканець Дональд Трамп і демократка Камала Гарріс мають приблизно однаковий загальнонаціональний рейтинг за трохи більш як вісім тижнів до дня президентських виборів у Сполучених Штатах Америки.

Про результати опублікованого 8 вересня опитування The New York Times і Сієнського коледжу повідомила "Європейська правда".

Рейтинги Гарріс і Трампа приблизно однакові - 48% проти 47% - і майже не змінились у порівнянні з аналогічним опитуванням кінця липня, коли президент Джозеф Байден знявся з виборчих перегонів.

Що стосується ключових штатів, результати в яких визначають долю президентських виборів, то відрив між обома кандидатами там у межах статистичної похибки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: план перемоги України представимо Байдену, а також Трампу і Гарріс

Гарріс лідирує у Вісконсині (50% проти 47% у Трампа), Мічигані (49% проти 47%) і Пенсильванії (49% проти 48%).

Натомість у Неваді, Джорджії, Північній Кароліні та Аризоні в обох кандидатів по 48%.

Як зазначає NYT, після різкого зростання рейтингу після оголошення кандидатури Гарріс постала перед завданням утримати підтримку електорату.

Дебати між Камалою Гарріс і Дональдом Трампом відбудуться 10 вересня, вони триватимуть 90 хв із двома рекламними паузами.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента.

Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Які рейтинги у Гарріс і Трампа за два місяці до виборів президента США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі