понеділок, 26 вересня 2022 21:56

Кадировцям наказали розігнати протести у Дагестані – Закаєв

Кадировцям наказали розігнати протести у Дагестані – Закаєв
Глава уряду Чеченської республіки Ічкерія Ахмед Закаєв повідомив, що Москва зараз намагається розсварити кавказькі народи. Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін намагається розсварити кавказькі народи.

Кадировці отримали наказ придушити протести проти мобілізації у Дагестані. Про це повідомив глава уряду Чеченської республіки Ічкерія Ахмед Закаєв, передає "24 канал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Дагестані: сутички з поліцією тривають, з'явилися тітушки

"Те, що ми сьогодні бачимо або те, чого Путін хоче від чеченців, направляючи їх придушити протестні акції в Дагестані є однією ланкою з цих провокації, які він здійснює останні 20 років на Північному Кавказі", – пояснив він.

Путін використовує на Кавказі "бомби уповільненої дії", які заклали ще у радянські часи та період царської Росії.

1999 року Москва організувала так званий напад чеченців на Дагестан. Це була провокація, але дагестанці після цього почали робити античеченські заяви.

"Сьогодні Путін, розкручуючи всю цю тему та вкотре відправляючи чеченців від імені Росії, намагається вбити клин між нашими братськими народами", – розповів лідер Ічкерії.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив "часткову" мобілізацію.

У Дагестані місцеві жителі анонсували масштабні протести. Вимагають від влади і силовиків відпустити всіх затриманих під час мітингів проти мобілізації.

Протестувальники перекрили федеральну трасу.

Зараз ви читаєте новину «Кадировцям наказали розігнати протести у Дагестані – Закаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі