пʼятниця, 05 січня 2024 19:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Кадиров запропонував звільнити 20 українців в обмін на зняття санкцій з його родини

Кадиров запропонував звільнити 20 українців в обмін на зняття санкцій з його родини
Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив про звільнення українських військовополонених в обмін на зняття санкцій. Фото: скріншот

Глава Чечні Рамзан Кадиров запропонував звільнити 20 українських військовополонених, якщо з членів його родини знімуть західні санкції.

Про заяву Кадирова повідомили російські ЗМІ.

Список прізвищ військовополонених Кадиров нібито передав Скотту Ріттеру, колишньому інспектору ООН зі спостереження за ліквідацією іракської зброї масового знищення. Він 4 січня приїхав до Грозного.

Ріттер раніше просував кремлівські наративи, повідомили "Суспільне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов розповів подробиці найбільшого обміну полоненими

На зустрічі з Ріттером кремлівські ЗМІ показали ролик, на якому чоловіки у формі ЗСУ, нібито українські військовополонені, просять зняти "абсурдні санкції, які ні на що не впливають" із неповнолітніх родичів Кадирова, його коней, літаків, на яких літав Кадиров.

3 січня президент Володимир Зеленський повідомив про звільнення з російського полону понад 200 українців. Обмін минулої середи - найбільший за кількістю повернутих оборонців, заявив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Попередній обмін відбувався у серпні минулого року. З російського полону тоді звільнили 22 українських воїнів.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров запропонував звільнити 20 українців в обмін на зняття санкцій з його родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі