понеділок, 07 серпня 2023 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

З полону повернули ще 22 українських воїни
5

Сьогодні, 7 серпня, вдалося повернути додому з полону ще 22 українських воїни.

Це бійці ЗСУ, в тому числі два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу. Вони брали участь у боях на різних напрямках, серед звільнених є поранені. Про це повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

З полону звільнено 22 українських воїни
Фото: t.me/ermaka2022
З полону звільнено 22 українських воїни
З полону звільнено 22 українських воїни
З полону звільнено 22 українських воїни
З полону звільнено 22 українських воїни

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР пояснили, чому приховують статистику полонених

Найстаршому з повернених українських воїнів виповнилося 54 роки,наймолодшому – 23.

"Усі визволені пройдуть курс фізичної та психологічної реабілітації, реінтеграції та отримають необхідне лікування за підтримки фахівців-медиків", – зазначив Єрмак.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що на цей час загалом додому повернулися 2 598 українців.

"Це 48-й обмін, який вдалося провести. Наша держава здійснює всі можливі кроки, аби повертати додому своїх громадян. І кожна репатріація — це результат кропіткої роботи", – наголосив Лубінець.

Великий обмін полоненими відбувся 11 червня. Тоді додому повернулись 95 осіб. Серед них воїни ЗСУ, Нацгвардії та прикордонники.

25 травня з ворожого полону визволили 106 українців. Це воїни з Бахмутського напрямку – восьмеро офіцерів і 98 солдат та сержантів.

Зараз ви читаєте новину «З полону повернули ще 22 українських воїни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі