понеділок, 25 березня 2024 06:37

Кадиров пригрозив російським "фашистам" на тлі стрілянини під Москвою

Кадиров пригрозив російським "фашистам" на тлі стрілянини під Москвою
Глава Чечні Рамзан Кадиров висловив занепокоєння через реакцію російських ультранаціоналістів на напад терористів під Москвою. Фото: eastnews.ua

На тлі нападу на "Крокус Сіті Хол" у Росії глава Чечні Рамзан Кадиров висловив занепокоєння через реакцію російських ультранаціоналістів.

Кадиров заявив, що Росія завжди була багатонаціональною та багатоконфесійною країною, пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Масштаб атаки набагато більший і глибший, ніж сама атака, оскільки вороги намагаються підірвати РФ, пропагуючи націоналізм. Псевдопатріоти намагаються грати на емоціях людей і закликають до фашистських методів", - сказав він.

Також очільник Чечні пригрозив "короткою розмовою" із розпалювачами міжнаціонального конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський суд заарештував підозрюваних у нападі на "Крокус Сіті Холл". Їх катували

В ISW зазначають, що Кадиров, імовірно, звертався до російських ультранаціоналістів, які використали напад на "Крокус Сіті Хол", аби висловити ворожість до неетнічних російських меншин та мігрантів у РФ.

"Раніше Кадиров уже опинявся у центрі гучних міжетнічних і релігійних скандалів, що завадило його спробам балансувати між відстоюванням ісламських цінностей Чечні та підтримкою усе дедалі ультранаціоналістичного Кремля", - пишуть аналітики.

22 березня у місті Красногорськ Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина.

Російські ЗМІ повідомили, що у партер увірвалося особи у камуфляжі і відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Росіяни заявили про 182 загиблих.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров пригрозив російським "фашистам" на тлі стрілянини під Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі