субота, 25 травня 2024 10:33

Розподіляти рівномірно: Німеччина пропонує новації щодо українських біженців

Розподіляти рівномірно: Німеччина пропонує новації щодо українських біженців
Німецьке МВС пропонує країнами ЄС рівномірно розподіляти українських біженців. Фото: rbc.ua

Міністерство внутрішніх справ Німеччини пропонує створити загальноєвропейський механізм, який дозволить рівномірно розподіляти між країнами ЄС міграційне навантаження, пов'язане із війною в Україні.

За словами міністра Ненсі Фезер, існує несправедливість в тому, що ФРН прийняла у 20 разів більше біженців з України, ніж, наприклад, Франція. Про це пише Welt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Євросоюзі ставляться до підтримки України: опитування

До того ж, у Польщі кількість шукачів захисту поступово зменшується, натомість у Німеччині зростає. Зараз у країні перебувають понад мільйон українців.

Переговори щодо можливих обмежень на вибір країни для біженців у ЄС ведуться на тлі необхідності вирішити подальшу долю закону про тимчасовий захист. Його термін дії спливає 4 березня 2025 року. Однак всі держави Євросоюзу згодні пролонгувати цю можливість ще на один рік.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що українці з посвідкою на проживання і роботою зможуть залишатися у його країні. Канцлер закликав українців у Німеччині працевлаштовуватися.

За його словами, "правова ситуація така, що проживання тут не ставиться під сумнів, а працевлаштування також веде до безпеки проживання".

Зараз ви читаєте новину «Розподіляти рівномірно: Німеччина пропонує новації щодо українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі