субота, 23 липня 2022 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Кадиров передумав відправляти своїх "елітних" бойовиків в Україну – ISW

Кадиров передумав відправляти своїх "елітних" бойовиків в Україну – ISW
Рамзан Кадиров залишив у Чечні бойовиків, яких збирав для відправки в Україну. Фото: eastnews.ua

Усі бойовики батальйону "Ахмат" залишаться у Чечні.

Раніше голова Чечні Рамзан Кадиров заявляв, що цей "елітний" загін готуються відправити воювати в Україну, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Кадиров цілеспрямовано не задіює більшість своєї військової сили у війні проти України", – вважають аналітики ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров узявся погрожувати Києву – РНБО

Глава Чеченської республіки намагався пояснити таке своє рішення тим, що нібито його бійцям необхідно виконувати "обов'язок перед батьківщиною".

"У цих підрозділах військовослужбовці навчатимуться військовій справі, тренуватимуться, розвиватимуть витривалість, підтягуватимуть фізику та підвищуватимуть свою готовність", – заявив він.

7 червня влада Чечні повідомила, що на війну в Україну вирушили понад 8 тис. осіб. Спікер чеченського парламенту Магомед Даудов заявив, що 1360 з них – чеченські добровольці.

У Чечні під час п'ятничної проповіді імами вербували людей до батальйону "Ахмат" для участі у війні проти України. Найманцям пропонували 50–60 тис. руб. Записатися в "Ахмат" може будь-який чоловік від 18 до 40 років. Водночас справжніх добровольців у Чечні майже не залишилося. Силовики залякують людей, катують і погрожують кримінальними справами.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров передумав відправляти своїх "елітних" бойовиків в Україну – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі