вівторок, 08 листопада 2022 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

До мера, який назвав Крим російським, звернувся глава МЗС Латвії

До мера, який назвав Крим російським, звернувся глава МЗС Латвії
Глава МЗС Латвії Едгар Рінкевичс звернувся до мера латвійського міста. Фото: eastnews.ua

Очільник міністерства закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс нагадав меру латвійського міста Даугавпілс Андрейсу Елксніньшу про офіційну позицію держави щодо війни Росії проти України.

Міський голова від русофільської партії "Согласие" у неділю, 6 листопада, назвав тимчасово окупований Крим "частиною Росії". Латвійський міністр направив йому листа про те, що його висловлювання не відповідають зовнішньополітичній позиції Латвії. За словами Рінкевичса, всі офіційні особи країни мають поважати позицію Риги. Відповідну заяву опублікували на сайті МЗС Латвії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький політик поскаржився, що Україна внесла його до "списку терористів": в МЗС відповіли

Рінкевичс закликав мера та інших представників місцевого самоврядування "суворо дотримуватися" позиції Латвії з питань зовнішньої політики, "висловлюючи ці позиції чітко і недвозначно".

Також латвійський міністр нагадав, що Латвія послідовно та беззастережно підтримує Україну з початку російської агресії у 2014 році та не визнає незаконної анексії тимчасово окупованих територій.

Мер Даугавпілса – другого найбільшого міста Латвії – Андрейс Елксніньш назвав Крим російським. Він також ухилявся від того, щоб назвати Росію агресором і єдиним винуватцем війни. Його заяви пролунали в ефірі програми "Kāpē".

Його декілька разів перепитали, чи хотів би він перемоги України і поразки Росії, на що він кілька разів поспіль відповідав, що "у війні не буде переможців" і це людська трагедія.

На прохання назвати, хто є агресором у цій війні, він сказав, що вже давав відповіді на ці запитання.

Зараз ви читаєте новину «До мера, який назвав Крим російським, звернувся глава МЗС Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі