субота, 28 жовтня 2023 10:41

Ізраїль заявив, що проігнорує "безглузду" резолюцію ООН щодо Сектору Гази

Ізраїль заявив, що проігнорує "безглузду" резолюцію ООН щодо Сектору Гази
Ізраїль назвав резолюцію ООН безглуздою. Фото: pixabay.com

Ізраїль розкритикував ухвалену в п'ятницю резолюцію Генеральної Асамблеї ООН, яка закликала до негайного гуманітарного перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом.

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ерден заявив, що ООН більше не має жодної легітимності та значущості. Він звинуватив усіх, хто віддав свої голоси за припинення вогню в Секторі Гази, в тому, що вони вважають за краще підтримувати не Ізраїль, передає Gazeta.ua.

"Ця безглузда резолюція має нахабство закликати до перемир'я. Мета перемир'я в цій резолюції полягає в тому, щоб Ізраїль перестав захищатися перед ХАМАСом, щоб ХАМАС міг підпалити нас", - сказав Ерден одразу після голосування.

Міністр закордонних справ Елі Коен у Twitter назвав резолюцію ганебною і заявив, що Ізраїль продовжить роботу зі знищення ХАМАСу, так само як світ знищив нацистів та ІДІЛ.

"Ізраїль виступає проти гуманітарної паузи або припинення вогню наразі", - заявив офіційний представник МЗС Ізраїлю Ліор Хаят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центральний вокзал Нью-Йорка паралізували протестувальники

У зв'язку зі зростанням побоювань, що конфлікт може призвести до масштабної війни на Близькому Сході, Асамблея ООН підкреслила важливість запобігання подальшій дестабілізації та ескалації насильства в регіоні. Усі сторони закликали проявляти максимальну стриманість, а всіх, хто має на них вплив, - працювати над досягненням цієї мети.

В ООН також закликали Ізраїль скасувати свій наказ про переміщення цивільного населення Гази на південь анклаву.

Генасамблея виступає проти примусового переміщення палестинського цивільного населення. Тоді як Ізраїль наказав майже половині населення (близько 1,1 млн людей) в Газі переїхати на південь.

ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню в Секторі Гази. Резолюція закликає припинити бойові дії у Газі, звільнити всіх заручників, захистити мирних жителів та гуманітарні організації, а також забезпечити доставку гуманітарної допомоги до сектору. Про осуд терористів ХАМАС у документі не йдеться.

Резолюцію, яку подала Йорданія, підтримали 120 країн світу. Проти проголосували 14 країн, включаючи США, Австрію, Хорватію, Чехію, Угорщину, Ізраїль.

45 країн утрималися, включаючи Україну.

Канада запропонувала додати до резолюції осуд терористів ХАМАС. Більшість членів підтримали цю пропозицію, але її не прийняли через брак голосів.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль заявив, що проігнорує "безглузду" резолюцію ООН щодо Сектору Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі