субота, 24 квітня 2021 05:35

Ізраїль "закидали" ракетами. В Єрусалимі тривають сутички

Ізраїль "закидали" ракетами. В Єрусалимі тривають сутички
З Сектору Гази полетіли ракети. Фото: Reuters

Із Сектору Гази в бік Ізраїлю були випущені понад десять ракет.

Дві ракети вибухнули недалеко від кордону між Ізраїлем і Сектором Газа, третя була перехоплена ізраїльською системою "Залізний купол". Повідомлень про травми не надходило, пише The Times of Israel.

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що у відповідь на атаку один з її танків обстріляв пост ХАМАС в Газі.

Потім в населених пунктах поблизу Гази знову кілька разів спрацювали сирени. Це свідчило про сім ракетних запусків. "Залізний купол" перехопив три ракети, а решта впали на відкритій місцевості. Сирени знову вмикалися близько 3 і 4 години ранку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палестина вдарила по Ізраїлю під час підписання мирних угод

Це сталося незабаром після того, як бойовики виступили зі спільним закликом до палестинського опору в Єрусалимі.

Нагадаємо, що в Єрусалимі другу ніч поспіль ізраїльська поліція б'ється з палестинцями.

29 листопада 1947-го Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення про розділення підмандатної території Палестини й створення незалежної єврейської держави. Це привело до збройних сутичок між арабами та євреями.

В 1947 році в Палестині проживало 1.2 мільйони арабів і 650 тисяч євреїв. Згідно з рішенням ООН, територія єврейської держави мала включати прибережну рівнину, за винятком Яффського анклаву, Східну Галілею і малозаселену пустелю Негев для майбутніх переселенців; араби ж отримували більшу частину Іудеї та Самарії, Північно-Західну Галілею, Сектор Газа з частиною Негева і Яффський анклав. Єрусалим оголошувався міжнародною підопічною територією, відкритою для обох народів.

У травні 1948 року на наступний день після виводу з Палестини британських військ і проголошення держави Ізраїль почалась перша арабо-ізраїльська війна - країна була атакована Трансіорданією, нині Йорданія, Єгиптом, Сирією, Іраком та Ліваном.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль "закидали" ракетами. В Єрусалимі тривають сутички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі