четвер, 27 жовтня 2022 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Ізраїль став прихистком для росіян та їхніх компаній – посол

Ізраїль став прихистком для росіян та їхніх компаній – посол
В Ізраїлі не діють санкції проти країни-загарбниці Росії. Фото: pixabay.com

В Ізраїлі не діють санкції проти країни-загарбниці Росії.

Цим скористався російський бізнес і перемістив сюди власні активи. Про це сказав посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в інтерв'ю Главкому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП різко висловилися про Іран і дрони: Ізраїль поставив крапку

"Оскільки антиросійські санкції тут не діють, Ізраїль став прихистком для багатьох російських компаній, на цій території не арештовано жодного майна Російської Федерації. І ізраїльтяни граються та мені кажуть, що американці провели аудит і виявили, що Ізраїль загалом дотримується режиму санкцій. Хоча я знаю, що це не неправда", – розповів він.

За словами дипломата, Ізраїль у результаті цієї війни має багато біженців з Росії. І це не просто мігранти, а "грошовиті біженці". Середньостатистичний росіянин, який отримав ізраїльський паспорт, привіз із собою і поклав на банківський рахунок $100 тис.

Україна та Ізраїль посилили співпрацю в оборонній сфері. Відбувається обмін даними розвідки, повідомив президент України Володимир Зеленський на брифінгу з президентом Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало.

Зеленський приділяє багато часу стосункам з Ізраїлем.

Ізраїльська розвідка підтвердила інформацію, що Росія використала майже 400 іранських дронів для атаки по цивільній та енергетичній інфраструктурі України.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль став прихистком для росіян та їхніх компаній – посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі