четвер, 12 вересня 2019 17:13

Іспанію заливають надпотужні дощі: такого не бачили з 1917-го

Іспанію заливають надпотужні дощі: такого не бачили з 1917-го
Таких сильних опадів не реєстрували понад століття. Фото: скріншот з відеоролику

На більшій частині південно-східної Іспанії оголосили надзвичайний стан через найсильніші опади в регіоні за понад століття.

Внаслідок стихії загинули щонайменше двоє людей, повідомляє АР.

Дружину та чоловіка, яким було по 70 років, знайшли мертвими у перекинутому автомобілі. Його віднесло потоками води у місті Каудете, приблизно за 100 км на південь від Валенсії.

Іспанська служба погоди Aемет класифікувала цей регіон як "вкрай небезпечний. За прогнозами, опади можуть досягти 180 мм протягом 24 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео із епіцентру надпотужного урагану Доріан

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Sucesos Mallorca (@sucesosmallorca)

Буря пройшла середземноморським узбережжям Валенсії, Мурсії та Аліканте.

Майже 300 л дощу на квадратний метр випало за 24 години в Онтіньєнті. Там річка Кларіано затопила вулиці в середу ввечері. Це найсильніші опади з 1917 року.

Місцева влада закрила дороги та залізничні сполучення. Були пошкоджені вантажівки, дерева та паркани, також повідомлялося про мінісмерч. Школи скасували заняття в четвер і п'ятницю для понад 300 тис. учнів.

У п'ятницю в Україні, 13 вересня, утримається тепла й суха погода. А в суботу та неділю, 14-15 вересня, Україну перетинатиме холодний атмосферний фронт, пройдуть дощі та похолодає.

Відчутно похолодає після 15 жовтня. Наприкінці місяця температура спаде до +7…10°C. У листопаді вдарять морози, випаде перший сніг.

Зараз ви читаєте новину «Іспанію заливають надпотужні дощі: такого не бачили з 1917-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі