субота, 23 грудня 2023 08:48

Іран надає Росії двигуни та пускові установки для Shahed - ISW

Іран надає Росії двигуни та пускові установки для Shahed - ISW
Іран постачає до Росії пускові установки для безпілотників Shahed. Фото: ukrinform.ua

Росія продовжує отримувати допомогу від Ірану у створенні нових можливостей для безпілотників Shahed-131/136.

Зокрема, близько 12 російських фахівців пройдуть навчання з виробництва безпілотників Shahed в іранському Центрі технологічного розвитку Pardis в Тегерані. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Інформацію про навчання росіян в Ірані оприлюднив український військовий оглядач Костянтин Машовець 22 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині збили чорні російські дрони - у ЗСУ назвали мотиви ворога

За його словами, Іран нещодавно доставив до Росії до 96 двигунів Shahed і має намір відправити до РФ ще 40 пускових установок для цих безпілотників протягом наступних двох тижнів.

Російське командування планує розмістити обладнання як мінімум для двох додаткових пускових майданчиків Shahed на території 726-го навчального центру ППО в Єйську Краснодарського краю, а також у Рильську Курської області РФ.

Аналітики зазначають, що зараз не можуть підтвердити дані Машовця, але вони узгоджуються з очевидною інтенсифікацією російсько-іранської співпраці за останні місяці.

Росія та Іран збираються прискорити роботу над "новою великою міждержавною угодою".

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили про це після того, як 7 грудня президент Ірану Ібрагім Раїсі приїхав до Москви. Там він провів переговори з російським президентом Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Іран надає Росії двигуни та пускові установки для Shahed - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі