вівторок, 19 грудня 2023 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині збили чорні російські дрони - у ЗСУ назвали мотиви ворога

На Херсонщині збили чорні російські дрони - у ЗСУ назвали мотиви ворога
Росія час від часу використовує чорні безпілотники для атак по Україні. Фото: lb.ua

Українські військові зафіксували та збили на Херсонщині російські безпілотники незвичного чорного кольору.

Такі дрони час від часу застосовують окупанти. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія накопичує ракети різних типів - Повітряні сили

За її словами, ворог таким чином розраховує ускладнити роботу українських мобільних вогневих груп, яким складніше виявити у темному небі чорний дрон.

"Поки що швидкісних "шахедів" ми не фіксували, але пофарбовані у темний колір ми вже бачили. Збиття підтвердило, що вони час від часу використовуються. Не всі в тих партіях, які ми зафіксували по атаках у нашій зоні відповідальності, пофарбовані у темний колір. Але на Херсонщині днями ми зафіксували збиті "шахеди" чорного кольору", - зазначила Гуменюк.

Уночі проти 19 грудня російські загарбники вчергове атакували Україну з повітря. Ворог застосував ударні безпілотники типу Shahed, повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Росіяни випустили два дрони у напрямку Хмельницької області. Обидва знищила українська протиповітряна оборона.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині збили чорні російські дрони - у ЗСУ назвали мотиви ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі