понеділок, 23 жовтня 2023 08:47

Іран наказав "Хезболлі" атакувати Ізраїль - ISW

Іран наказав "Хезболлі" атакувати Ізраїль - ISW
"Хезболла" має стримати частину армії Ізраїлю. Фото: eastnews.ua

Лідери Ірану схвалили обмежені атаки ліванської "Хезболли" ​​на Ізраїль.

Вони досягли консенсусу щодо цього, передає Інститут вивчення війни (ISW).

Бойові дії на півночі Ізраїлю мають на меті затримати ЦАХАЛ, але не відкривати другий фронт. Про це пише Reuters з посиланням на два джерела, пов'язаних з бойовиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАСу не буде - Галлант про останню операцію ЦАХАЛ у Секторі Гази

Аналітики додали, що це узгоджується з заявою представника армії Ізраїлю про те, що Іран доручив "Хезболлі" посилити атаки на Ізраїлю і чинити тиск на ЦАХАЛ під час підготовки до наземних операцій у Секторі Гази.

"Ці звіти вказують на те, що Іран і "Хезболла" координують ретельно вивірену ескалацію, щоб відвернути увагу Ізраїлю від Сектора Гази", - додали в ISW.

Приєднання ісламістського руху "Хезболла" до війни в Ізраїлі стане "руйнівним" для Лівану, проте Ізраїль готовий до будь-якого сценарію. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Раніше Ізраїль пригрозив масштабним ударом по Ірану, якщо підтримуване Тегераном ліванське угруповання "Хезболла" вирішить відкрити проти Ізраїлю другий фронт.

Зараз ви читаєте новину «Іран наказав "Хезболлі" атакувати Ізраїль - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі